Fes del convit un art efímer que perduri en el record

dilluns, 13 de febrer del 2012

Zamburinyes amb cruixent de porro i crema vichyssoise

Tres textures que combinen a la perfecció, un primer plat o un aperitiu molt fàcil de preparar.

INGREDIENTS (6 persones):
  • Zamburinyes o vieires fresques (2 o 3 per cap)
  • 2 porros
  • 2 patates
  • 50 ml crema de llet
  • Cullerada de mantega
  • Farina
  • Sal i pebre
  • Sal Maldon
PREPARACIÓ:

Per la vichyssoise: ficar en una olla una cullerada de mantega i saltejar un porro i dues patates a daus, quan estigui una mica daurat afegir aigua i deixar que bulli fins que la verdura estigui feta. Retirar del foc i treure una mica d'aigua, afegir la crema de llet, salpebrar i passar per la batedora fins que quedi una crema ben fina. Passar pel colador xinès i reservar.
Tallar l'altre porro amb juliana molt fina, salar i empolvorar una mica de farina (això fa que no s'empegui al coure) i fregir-lo en oli ben calent. Com estar tallat tan fi és cou ràpid. Ha de quedar cruixent. Ficar un tovalló de paper davall perquè absorbeixi l'oli sobrant. Reservar.
Fer les vieires o les zamburinyes a la planxa amb sal i pebre.
Emplatar: les vieires, damunt el cruixent de porro, sal Maldon per damunt, i acompanyar d'un xarrup (xupito) de vichyssoise.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada