Fes del convit un art efímer que perduri en el record

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Sopar de tardor


Com aus migratories la Laura i l'Isma a l'arribada del bon temps van a buscar el sol i la platja, ara però es deixen veure més per aquí i aprofitem l'ocasió per convidar-los a sopar a casa i recordar les trobades de l'estiu, sopars a la llum de la lluna reflexant la nostra pell a la sorra, figures fosques que es mouen al compàs del so de fons de les ones del mar.


Tot i que passem bones estones a la platja també ho fem a casa durant l'hivern, i la millor manera es aquesta, compartint un bon sopar, i mai més ben dit ja que el sopar d'avui bàsicament es tracta d'això, de plats per compartir, freds i calents.
D'aperitiu serviré la meva especialitat, tartar de salmó (cliqueu damunt per veure la recepta), que sé que els hi agrada molt; i carpaccio de pop amb vinagreta de pinyons (cliqueu damunt per veure la recepta), que fa dies volien probar.
Seguirem amb una fondue de formatge francesa, que vaig comprar el cap de setmana que vam estar a Andorra, acompanyada de flautes de sèsam i pipes (Pastisseria Tugues de Lleida), flautes de tomàquet, oliva negra i orenga, pa de sègol fet a casa (el meu pare s'està fent tot un expert!), trossets de poma, raïm, panses i frankfurt.

Es sabut de tots que el vi marida molt bé amb els formatges, tan si es vi negre com si es vi blanc, el més conegut és el maridatge amb vi negre i per anar al segur vaig servir un Monte Real Reserva (Bodegas Riojanas).
De postres vaig preparar una crema brulee amb melmelada de pera, i taronja confitada amb xocolata amarga.

Els cafès els vam acompanyar de tarta Sacher que va portar la Laura.
La taula com no estava inspirada en la tardor, castanyes, raïm, colors marrons, morats, terres que recorden els boscos i camps durant aquesta època de l'any.

Espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada