Fes del convit un art efímer que perduri en el record

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Carpaccio de pop amb vinagreta de pinyons

Ingredients:
  • 2 tires de pop ja cuit
  • 4 galtes de porc desossades
  • 1 fulla de llorer
  • Pebre negre en gra (5 o 6 boletes)
      Vinagreta de pinyons:
  • 40gr de pinyons
  • Oli d'oliva verge (una tassa de cafè generosa)
  • Vinagre de Mòdena (1/3 part de la tassa de cafè)
  • 1 cullerada de mostassa a l'antiga
PREPARACIÓ:
Bullir les galtes de porc (ben netes) amb el llorer, el pebre i sal, durant una hora en una olla normal o 25 minuts en una olla exprés.
Bullir una mica més el pop (10 o 15 minuts).
Quan tot estigui tebi, es reserva el pop i les galtes a part i es fiquen els dos brous junts a reduir.
En un motlle rectangular folrat de paper film ficar una capa de galtes, enmig les dues potetes de pop, i acabar de farcir amb la resta de galtes, tirar per damunt el brou reduit i tancar amb el paper film, ficar un pes damunt (llegums per exemple) i ficar-lo al congelador 24 hores mínim.
Preparar la vinagreta el dia que el servirem: primer hem de torrar els pinyons en una paella sense oli, a foc lent i vigilant que no es cremin. Un cop torrats ficar una tercera part en un pot de tourmix, afegir una mica d'oli, el vinagre, la mostassa i una mica de sal i passar-ho pel minipimer, un cop els pinyons estan triturats (queda una salsa de color marronós) anar afegint més oli, ara es pot remenar amb una forquilla o unes baretes a mà per només emulsionar una mica més la salsa.
Tallar el carpaccio a talls molt finets amb el "tallafiambres" (directament del congelador, ha d'estar congelat per poder-lo tallar bé) i disposar en una safata, per damunt tirarem la salsa i els pinyons torrats que ens haviem guardat.
Decorar amb alguna fulla de canonges o rama verda de farigola o romaní per trencar una mica amb el color marró, d'aspecte no es molt acurat però de sabor encanta i segur que tindreu molt d'èxit, sorpren i agrada molt.
Aquesta vinagreta surt boníssima i la podeu utilitzar en més plats, com per exemple amb una amanida d'enciam de roure verd i enciam de roure morat, figues fresques, daus de formatge i fruits secs (pipes de carabassa, nous i panses).
Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada