Fes del convit un art efímer que perduri en el record

diumenge, 4 de setembre del 2011

Volcanets de xocolata (coulant)

Ingredients per 15-20 volcanets:
  • 225 gr xocolata
  • 225 gr sucre
  • 225 gr mantega
  • 90 gr farina
  • 6 ous

Preparació:
Fondrem la xocolata al bany maria o al microones fins que quedi ben desfeta (vigilar que no es cremi, la xocolata és molt delicada). Farem el mateix amb la mantega.
Agafarem les flameres (o motlles de paper d'alumini) i hi passarem una mica de mantega i les enfarinarem per tal que no s'enganxin.
En un bol hi fiquem tota la xocolata fosa, el sucre, la mantega, la farina i els ous. Ho batrem fins que quedi una massa homogènia.
Omplirem els motlles, deixant 1-2 dits sense omplir (ja que després pujen). I els fiquem al congelador.
Quan en vulguem menjar algun, escalfar el forn a 200º i ficar-los uns 10-12 minuts (depenent del forn), en qualsevol cas la referència serà veure que han pujat.
Els traurem del forn, els desmotllem i emplatem.
Acompanyar d'una bola de gelat de vainilla i una culleradeta de gelea de taronja.
Servir calent ja que es bo contrastant el calent del volcanet amb el gelat de vainilla.
Nota: la gelea de taronja es de Melmelades Natural i la compro a la Fira d'artesans d'Altafulla que se celebra cada any al voltant del 15 d'agost.
Melmelades Natural

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada