Fes del convit un art efímer que perduri en el record

diumenge, 4 de setembre del 2011

Caneló d'ànec amb salsa de ceps i foie fresc

Ingredients per a 4 persones:
  • 2 cuixes d'ànec confitades
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 tomàquet
  • Oblees d'arròs (pasta xinesa)
  • 100 gr de ceps (poden ser congelats)
  • 2 alls tendres
  • 350 ml crema de llet
  • Crema de formatge fresc tipus Philadelphia (opcional)
  • 4 talls de fetge d'ànec
Preparació:
Fer el sofregit amb la ceba, el pebrot i el tomàquet tot ben picadet. Reservar una mica per la salsa. Afegir a la resta les dues cuixes confitades picades a mà (amb el ganivet), i una mica de crema de llet. Reservar.
Ficar les oblees amb aigua calenta uns minuts (seguir les instruccions), quan estiguin hidratades farcir amb les cuixes.
Ficar en una font de forn i cobrir amb la salsa.
Salsa: a la mica de sofregit que hem apartat i afegirem els ceps i els alls tendres talladets a trocets petits, quan estigui ben cuit afegir la crema de llet i una mica de formatge fresc si es vol (li dona més cremositat i un lleuger gust a formatge, quasibé no es nota). Deixar una estona al foc, no ha de bullir molta estona sino pot tallar-se la crema de llet. Passar pel tourmix i si es vol pel colador xinès perquè quedi una salsa ben fina.
Deixar una estona al forn a foc lent abans de servir (sol per mantenir la temperatura).
Abans de servir fer unes llenques de foie fresc a la planxa (la planxa ha d'estar ben calenta i es fan volta i volta).
No cal dir que tot està ben salpebrat.
Les oblees d'arròs les podeu trobar al supermercats, a la zona de productes d'altres països, junt amb la fideus xinesos, etc. Tenen un aspecte semblant a les fulles de gelatina neutra però en rodó i gran.
Que vaig de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada