Fes del convit un art efímer que perduri en el record

dimarts, 27 de setembre del 2011

Melmelada de pera amb canyella

Ingredients:
1kg pera conference (800gr un cop pelada)
250gr sucre de canya
1 i 1/2 rama canyella
Pell de mitja llimona
2 cullerades de postre de suc de llimona
Polsim de canyella en pols


Preparació:
Ficar en una cassola u olla tots els ingredients (la pera pelada i trossejada, i el sucre pot variar depenent del dolç que t'agradi), deixar a foc mig durant uns 30 minuts.
Anar remenant sovint per tal que no s'empegui el sucre, veurem que va agafant un color transparent la pera i un color torrat i brillant del sucre.
Un cop estigui es treu del foc i passar per la batedora de barilles o pel minipimer si t'agrada més fina i suau.
Ficar en pots de vidre ben nets (estirilitzats fins i tot, o rentats amb aigua ben calenta com al rentaplats), tancar i ficar uns 30 minuts dins una olla plena d'aigua fins dalt (ha de tapar els pots) d'aquesta manera es conserven durant força temps.
Es poden deixar refredar dins l'aigua o els pots treure amb cura de no cremar-te, amb unes pinces per exemple.
En tots els pots de conserva casolana hem de ficar etiquetes per tal de recordar-nos la data d'elaboració, què us sembla les que he fet jo?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada