Fes del convit un art efímer que perduri en el record

diumenge, 1 d’abril del 2012

Crema de carabassa


INGREDIENTS:
  • 1 carabassa petita
  • 1 porro
  • 1 patata
  • 100 ml crema de llet
  • 1 cullerada de mantega
  • Sal i pebre
PREPARACIÓ:


En una olla ficar la cullerada de mantega, quan estigui desfeta afegir la patata, la carabassa i el porro, tot tallat a cubs o troços mitjans. Saltejar una estona fins que vegem que comença a agafar color. Afegir aigua (que cobreixi tots els ingredients) i deixar que es cogui durant uns 15 minuts (depenent del foc, ha d'estar tota la verdura cuita, és a dir, tova).
Treure de foc, si veiem que encara queda molta aigua en traurem una mica. Afegir sal i pebre i la crema de llet (reservar-ne mitja tassa de cafè per decorar) i passar per la batedora, ha de quedar ben fina, es pot passar pel colador xinès per assegurar-nos-en.
Servir en copes de vermut, una rajolí de crema de llet i un polsim de sal negra per crear contrast de color.
Llestos per servir, és un primer plat o un aperitiu (en aquest cas el podem servir en un gotet o xarrup) de textura i sabors delicats que no deixen indiferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada