Fes del convit un art efímer que perduri en el record

diumenge, 8 d’abril del 2012

La mona del padrinet Ivan

Demà és el dia de la Mona, i com és costum els padrinets i padrinetes de bateig "fan" la mona al seu fillol o fillola. No tots els padrinets literalment fan la mona, però nosaltres sí, la fem a casa, així serà una mona única, una mona feta, en aquest cas,especialment per la Meritxell i la Carla, les dos nebodes més boniques i presumides, bé, que us he de dir...
Aquest any aprofitant l'avinentesa del curs que vaig fer fa pocs dies de cup cakes he fusionat pastisseria catalana amb el dolç americà per excel·lència, i ha sortit una mona de pa de pessic de xocolata, farcit de melmelada de gerds i butter cream de color rosa, una combinació excel·lent, us ho asseguro.
I si no vegeu vosaltres mateix@s

Ingredients:

  • Biscuit de xocolata negra (jo prefereixo les receptes amb xocolata fondant, no en pols)
  • 200gr melmelada de gerds
  • 200ml aigua
  • Butter cream (recepta de Claire's Bakery)
    • 250gr mantega sense sal a temperatura ambient
    • 2 cullerades de llet sencera a temperatura ambient
    • 1 culleradeta d'extracte de vainilla (líquid)
    • 300gr sucre glas tamizat 
    • Colorant rosa de Wilton
  • Gerds
  • Virutes xocolata de color verd
  • Un ou de pasqua de xocolata
Preparació: 
Un cop el biscuit està fred el partim per la meitat i mullem la part de baix amb l'aigua que haurem calentat al foc amb una cullerada de melmelada de gerds. Farcir amb la resta de la melmelada. I mullar la part de dalt del biscuit de xocolata. Tancar. 
Preparar el butter cream: ficar en un bol la mantega a daus, la llet, l'extracte de vainilla i la meitat del sucre, batre durant uns minuts amb la batedora de varilles. Anar afegint poc a poc la resta del sucre i per últim una punteta de colorant (amb un escuradents). 
Cobrir el biscuit amb el butter cream, amb l'ajuda d'una espàtula l'esparcirem fins tapar-lo.
Agafar la mànega pastissera d'estrella i anar fent rosetons al voltant. 
Decorar al gust amb els gerds. I pels cantons rebossar amb virutes de xocolata, en aquest cas de color verd. 
Bona Pasqua!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada