Fes del convit un art efímer que perduri en el record

dijous, 5 de gener del 2012

Flam de pinya

Aquesta recepta és de la "Pina" (així és com li diem des de petits la meva germana i tots els cosins a la nostra padrina (a Lleida l'àvia s'anomena padrina, sí, sí com la padrina de bateig)).
La Pina és una excel·lent cuinera, suposo que com la majoria d'àvies, i la veritat és que aquest flam ens encanta a tota la família i avui m'agradaria compartir-lo amb tots vosaltres. És molt fàcil de fer, més lleuger que el típic flam d'ou i ideal tan a l'estiu com per aquestes festes.

INGREDIENTS:
- Pinya en almívar (1kg)
- Nata per muntar (300gr)
- Gelatina de llimona (1 sobre)





PREPARACIÓ:

Desfer el sobre de gelatina amb l'almívar (en fred), escalfar sense que arribi a bullir. Deixar refredar.
Passar pel tourmix la pinya, afegir la nata muntada i l'almívar junt amb la gelatina, barrejar bé.
En un motlle per a flam ficar caramel i abocar el preparat, deixar a la nevera un mínim de 24 hores per tal que qualli.
Desmotllar a l'hora de servir, decorar amb fruits vermells, o qualsevol altra fruita. També podem acompanyar-lo amb nata muntada.
Aquest el va dur el dia 1 de gener, per celebrar el sant del meu pare, boníssim!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada