Fes del convit un art efímer que perduri en el record

dimecres, 2 de novembre del 2011

GALETES D'ESPÈCIES (Suècia)

Són de preparació fàcil però necessita repòs.








INGREDIENTS (en surten unes 30 unitats aprox):
250 gr. de farina integral
125 gr. de mantega (aquest cop l'he fet amb mantega procedent de llet ecològica)
115 gr. de sucre integral o morè + 1 cullerada per guarnir
1 ou ecològic petit
1 cullerada sopera de llet
5 gr. de llevadura en pols
1/2 culleradeta de cafè de bicarbonat o litines (acidulant i gasificant)
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de jengibre
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta de coriandre
1'5 cullerades soperes d'anís verd

PREPARACIÓ:
Formar en un bol un volcà amb la farina, al centre ficarem tota la resta d'ingredients i amassarem manualment fins obtenir una massa homogènia. Deixar reposar dins el mateix bol i tapada amb un drap de cotó durant 20 minuts.
Si ens agraden les cookies podem afegir ara a la massa perles de xocolata.
En unes altreshe afegit trocets ben petits de pell de taronja confitada que també li dona un toc diferent, no cal fer-les totes igual, podem anar combinant, unes sense res, unes amb xocolata i unes altres amb taronja i xocolata, per exemple, depèn dels gustos.

Cobrir la safata del forn amb film transparent, vessar farina i extendre la massa amb l'ajuda d'un rotlle, prèviament enfarinat també, fins obtenir un gruix de mig centímetre. Tapar amb més paper film i deixar reposar dins la nevera durant 1 hora.
Un cop passada l'hora treiem el paper i tallem les galetes amb un tallapastes o si no en tenim, amb un got.
Ficar les galetes a la safata del forn, aquest cop damunt de paper de forn per tal que no s'enganxin.
Damunt les galetes ficar un polsim de sucre morè (o blanc si ho preferim) i un polsim de canyella.
Ficar al forn ja calent a 180º i amb aire, damunt la reixa, durant uns 12-15 minuts.
Treure del forn i deixar que s'arrofredin damunt la mateixa reixa.
Ideals per esmorzar, per berenar, acompanyades d'un got de llet ben calentona, una infuió o un té.

Ideals per esmorzar...

...per berenar...


...o per compartir, acompanyades d'una infusió o té

Les espècies tenen un efecte saludable sobre el nostre sistema digestiu, les que hem utilitzat en l'elaboració d'aquestes galetes (la canyella, el jengibre, el coriandre i l'anís verd) ens ajuden a tenir una bona digestió, calmar la sensació d'inflor, alguna fins i tot ens ajuda a regular el nivell de sucre, colesterol i triglicèrids, pel que ja no tenim excusa per esmorzar cada dia un parell de galetes d'espècies.
Que tingueu un molt bon dia!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada