Fes del convit un art efímer que perduri en el record

dimarts, 15 de gener del 2013

L'art de regalar

Fa pocs dies que van passar els Reis Mags carregats de regals i ja tornem a parlar de regals? doncs sí, crec que és una bona oportunitat per no oblidar la ilusió viscuda aquests dies, deixem de banda l'estres que comporta fer-ne tants en tan poc temps, i pensem en la rialla que ens va "regalar", i mai més ben dit, aquella persona a la que li vam donar, perquè tanta il·lusió fa rebre'n com fer-ne de regals, sempre amb una noble intenció darrera, els regals es fan per alguna causa o motiu: agradar, agraïr, felicitar...
Un regal sempre depèn del què motiva a fer-lo, i alhora d'escollir-lo sempre hem de pensar en la persona a la que va destinat, amb els seus gustos i necessitats, pot ser que comprem un regal que no sigui del nostre estil, però sí del qui el rebrà, això és el que compta.
És important saber-lo donar en el moment oportú i en el lloc adient ja que sino pot perdre tot el seu encant.
Existeixen diversos tipus de regals:
- personals: en motiu de celebració de dates especials amb persones properes
- d'agraïment: quan algú ha fet alguna cosa desinteressadament en favor nostre, o quan ens conviden a casa a dinar o sopar (veure post)
- de cortesía: acostumen a ser regals empresarials, institucionals adreçats a clients, col·laboradors, durant una recepció, inauguració, etc. Pot ser una placa, un llibre o productes autòctons... Aquests regals es poden lliurar sense embolicar. Si és empresarial durà la targeta de visita i alguna nota.

- "institucionalitzats" (i no institucionals): per Sant Jordi regalar un llibre i una rosa, flors per la maternitat, corones als enterraments, etc.

- publicitaris: petits detalls que ajuden a promocionar una marca o empresa, han de ser útils i a poder ser que tinguin algun lligam amb el producte o servei que s'ofereix. Com més durader sigui més farà la seva funció. Sobretot ha de veure's clar el nom, adreça, telèfon i web de l'empresa (totes o una sola dada de contacte, per exemple el web, allí poden trobar la resta de la informació)

Així doncs regaleu, sempre sense esperar res a canvi, aquests son els més agraïts.

Fins la propera!

1 comentari:

  1. Sempre és difícil decidir què regalar, sobretot per a algú especial. Fins i tot de vegades ho pensem tant que fins regalem el mateix que una altra persona! A mi em va passar dissabte passat al compleix de la meva fillola a http://www.espaidoci.com/cumpleanos
    que li vaig regalar la mateixa nina de princesa d'Frozen que una compañerita del col · legi!

    ResponElimina