INGREDIENTS (6 persones):
- Zamburinyes o vieires fresques (2 o 3 per cap)
- 2 porros
- 2 patates
- 50 ml crema de llet
- Cullerada de mantega
- Farina
- Sal i pebre
- Sal Maldon
Per la vichyssoise: ficar en una olla una cullerada de mantega i saltejar un porro i dues patates a daus, quan estigui una mica daurat afegir aigua i deixar que bulli fins que la verdura estigui feta. Retirar del foc i treure una mica d'aigua, afegir la crema de llet, salpebrar i passar per la batedora fins que quedi una crema ben fina. Passar pel colador xinès i reservar.
Tallar l'altre porro amb juliana molt fina, salar i empolvorar una mica de farina (això fa que no s'empegui al coure) i fregir-lo en oli ben calent. Com estar tallat tan fi és cou ràpid. Ha de quedar cruixent. Ficar un tovalló de paper davall perquè absorbeixi l'oli sobrant. Reservar.
Fer les vieires o les zamburinyes a la planxa amb sal i pebre.
Emplatar: les vieires, damunt el cruixent de porro, sal Maldon per damunt, i acompanyar d'un xarrup (xupito) de vichyssoise.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada