I no hi ha cosa més fàcil, perquè et surti així de bo, has de confitar-lo. Confitar vol dir coure a molt baixa temperatura un aliment cobert, en aquest cas, d'oli. Ja està! així de senzill. Vege-m'ho:
INGREDIENTS:
- 2 lloms de bacallà
- 500 ml oli d'oliva D.O. Les Garrigues suau + 150ml
- 4 tomàquets pera
- 2 cullerades soperes de sucre morè
- 3 alls
- 1 rajolí Cognac
- 2 cullerades soperes d'all-i-oli
- Sal
PREPARACIÓ:
En una paella ficar els tomàquets nets, pelats i a trossos; un raig d'oli i sal. Quan comenci a bullir afegir el sucre i remenar. Deixar passar una estona més (5 minuts) i tirar el rajolí de cognac. Deixar al foc fins que vegem que redueix i canvia de color. Reservar.
Fer all-i-oli amb la batedora elèctrica: sal, 1 all pelat, 150ml oli (en aquest ordre i movent la batedora sempre de baix cap dalt, començant un cop s'hagi "engullit" tot l'oli). Reservar.
En un cassó ficar els 500ml d'oli i 2 alls sense pelar. Posar a foc lent, quan vegem que al voltant dels alls surten unes petites bombolles ja podem ficar el bacallà, baixar una mica més el foc (l'oli no ha d'arribar a bullir) i deixar que es cogui el bacallà durant uns minuts (depèn del gruix del llom) de 5 a 10 minuts. Sabrem que està perquè canvia de color, ja no és tan transparent sinó més blanquinós.
Treure del foc i deixar en una reixeta que desprengui l'oli sobrant.
Muntar el plat, sobre un llit de tomàquet confitat ficarem el llom de bacallà, i damunt d'aquest una cullerada d'all-i-oli.
Gratinar al forn i servir.
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada