INGREDIENTS ( 2 persones):
- 4 carxofes
- 1 all
- Juliverd
- Oli oliva
- Vinagre de vi blanc
Netejar les carxofes i treure les fulles de fora, no cal quedar-nos sol amb el cor de la carxofa. Partir-les per la meitat i ficar-les dins un bol amb aigua freda i sal. Deixar uns 10-15 minuts.
La carxofa s'oxida molt ràpid, veureu que l'aigua queda d'un color fosc, és completament normal.
Escòrrer les carxofes i fregir-les en una paella amb un raig d'oli d'oliva, no cal afegir més sal, amb la de l'aigua n'hi ha suficient. Quan hagin agafat un color daurat pels dos cantons les cobrirem d'aigua (en la mateixa paella), i deixar que es veguin tota l'aigua a foc mig i tapades.
De mentre farem la vinagreta: emulsionar una part de vinagre per tres d'oli, mig all petit tallat a trocets ben petits i juliverd al gust.
Comprovar, quan s'hagin begut l'aigua, que estan toves, si encara no ho estan prou podem afegir més aigua.
Un cop estiguin les fiquem a la safata de presentació i afegirem la vinagreta per damunt. Llestes per servir!
També estan bones un cop fredes, com aperitiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada