Per començar bé el dia res millor que un bon esmorzar, tal com predica la dieta mediterrània.
Avui proposo fer melmelada de pera, una fruita totalment lleidatana.
I si ho preferiu també com a postres amb un iogurt, una cuallada...; o per berenar amb un trocet de formatge, uummmmm!!!
Ingredients:
1kg de pera conference (700gr un cop pelada)
200gr sucre blanc
1 i 1/2 culleradetes (mida cafè) d'essència de vainilla en pols
Preparació:
Ficar en una cassola u olla tots els ingredients (la pera pelada i trossejada, i el sucre pot variar depenent del dolç que t'agradi), deixar a foc mig durant uns 20-30 minuts.
Anar remenant sovint per tal que no s'empegui el sucre, veurem que va agafant un color transparent i brillant.
Un cop estigui es treu del foc i passar per la batedora de barilles o pel minipimer si t'agrada més fina i suau.
Ficar en pots de vidre ben nets (estirilitzats fins i tot, o rentats amb aigua ben calenta com al rentaplats), tancar i ficar uns 30 minuts dins una olla plena d'aigua fins dalt (ha de tapar els pots) d'aquesta manera es conserven durant força temps.
Es poden deixar refredar dins l'aigua o els pots treure amb cura de no cremar-te, amb unes pinces per exemple.
En tots els pots de conserva casolana hem de ficar etiquetes per tal de recordar-nos la data d'elaboració.
Bon appétit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada